Biografie

the Cloak FSG Studio

The Cloak – Rock met Passie!

Met invloeden uit de Symfonische Rock, New Wave, klassieke muziek en Synthpop staat The Cloak garant voor een zeer divers repertoire. De band laat zich inspireren door onder meer Genesis, Queen, Johan Sebastiaan Bach, David Bowie, Pink Floyd, Marillion, Led Zeppelin, Procol Harum en Kate Bush.

Een optreden van The Cloak is een sfeervolle, intense beleving. De gepassioneerde songs vormen een mix van emotioneel geladen nummers en stevige rock. Prachtige meeslepende melodieën, lyrische duetten tussen zang en gitaar, bombastische orkestrale partijen, klein en intiem, maar ook ongecompliceerd en vuig, zelfs en zo nu en dan schurkend tegen het theatrale aan. Als je dan ook niet vies bent van een lichte jaren zeventig zweem, dan is een optreden van The Cloak een must! De teksten hebben een sterk beeldend karakter en voeren je mee naar lang vervlogen tijden en fantasiewerelden.

De vijfkoppige band is gestart in 1997 en kan al leunen op ruim 20 jaar ervaring. De meest recente samenstelling stamt uit december 2013. De bandleden komen uit de regio Amersfoort / Ede / Bennekom. Carmen Pierik (leadzang), Dik Hazeleger (toetsen, backing vocals), Kees Beekman (drums), Maurits Hazeleger (bas en baspedalen) en Erik Tolboom (gitaar/backing vocals).

Voor de programmeur
Een volledig versterkt optreden van The Cloak past uitstekend op festivals en poppodia, maar in (semi) akoestische setting zeker ook in theaters en culturele cafés. The Cloak heeft op diverse podia in Nederland gestaan, waaronder een optreden in De Melkweg Amsterdam en De Flint Amersfoort.

Bandsamenstelling
Carmen Pierik – leadzang
Dik Hazeleger – toetsen
Kees Beekman – drums
Maurits Hazeleger – bas en baspedalen
Erik Tolboom – gitaar

CD’s
Die Todeselfe (singel) – 2010
CD Eccentrics – 2008
CD Reflections – 2004 The White lady/Kernhem Revisited (single) – 2003
CD For friends and family – 2001

>> Ga naar audio- en videofragmenten

>> Ga naar recensies

>> Ga naar de rider

 

The Cloak intense rock