Biografie

the Cloak FSG Studio

Het is rock, lyrisch en melodisch. Het is melancholisch – soms een tikkeltje duister – maar het is ook lichtvoetig en soms zelfs een beetje jazy; het is eigenlijk niet in één genre te plaatsen. The Cloak maakt Intense Rock die je Raakt!

Met invloeden uit de jaren 80 Synthpop, (hard) Rock, New Wave, klassieke muziek, Symforock en Metal biedt The Cloak een zeer divers eigen repertoire.

De bandleden laten zich inspireren door o.a. Genesis, David Bowie, Kate Bush, The Cure, Pink Floyd, Depeche Mode, Radiohead, U2, Rammstein, Led Zeppelin, The Gathering, Marillion en Queen.

Een versterkt optreden van The Cloak is geschikt voor festivals en poppodia, maar in akoestische samenstelling zeker ook in intieme setting als kleine kroegjes, theaters en culturele cafés.

De vijfkoppige band vond zijn oorsprong in 1997 en bestaat dus al bijna 20 jaar. De meest recente samenstelling stamt uit december 2013. De bandleden komen uit de regio Amersfoort, Ede, Bennekom. The Cloak heeft in de loop van de jaren op veel podia in Nederland gestaan, waaronder een recent optreden in De Melkweg Amsterdam.

Bandsamenstelling
Carmen Pierik – leadzang
Dik Hazeleger – toetsen
Kees Beekman – drums
Maurits Hazeleger – bas en baspedalen
Erik Tolboom – gitaar

>> Ga naar audio- en videofragmenten

>> Ga naar recensies

>> Ga naar de rider

 

The Cloak intense rock