Biografie

Jorien Habing (1988) heeft muziektherapie gestudeerd aan het ArtEZ conservatorium in Enschede. Na haar studie heeft zij parttime opleidingen gedaan op het gebied van muziektheater (“Vocal and dance academy” in Den Haag en “Creatifs” in Utrecht). Naast klassiek zang heeft zij zich verdiept in de Complete Vocal Technique (CVT) .

Als zangeres treedt Jorien op in diverse formaties. Jorien schrijft eigen liedjes, maar brengt ook graag muziek van Kurt Weill en ten gehore. Bij kerk of trouwdiensten brengt zij passende popmuziek en met haar duo VocaVie verzorgt zij interactieve huiskamerconcerten in het verpleeghuis. Zij heeft meegedaan aan diverse projecten op zowel klassiek als lichte muziek gebied. Jorien is breed georiënteerd en houdt van vele muziekstijlen; “maar ik zoek altijd naar iets ‘echts’, geen artiest die op het podium staat, maar een persoon die zijn verhaal bezingt.” Ramses Shaffy, Boudewijn de Groot en Ellen ten Damme zijn grote voorbeelden.

Echtheid is het belangrijkste in het schrijven van haar eigen liedjes. Nederlandse ‘kleine’ liedjes over o.a. keuze stress in de supermarkt, een ex, geliefde en meevoelen met levenloze dingen…
In haar programma “voor jou” zingt Jorien voor haar dierbaren, liedjes die persoonlijk en universeel zijn, die ze linea recta je hart in zingt… laat je raken.